Wijnen ontdek je in Catalonie

Ik heb altijd gedacht dat Frankrijk het in Europa voor het zeggen had als het gaat om het verbouwen van druiven en vervolgens produceren van goede wijnen. Nadat ik echter aanwezig ben geweest bij een wijn proeverij met aansluitend een gastronomische maaltijd van de provincie Catalonie in Spanje moet ik mijn eerdere indrukken bijstellen. Ook Spanje en met name Catalonie kent zijn uitstekende wijndomeinen. Deze streek profileert zich als een van de meest toonaangevende wijnregio’s in Europa. Naast deze heerlijke wijnen kent de streek uiteraard ook heel veel cultuur en typische authentieke gastronomie.

De wijnproductie in Catalonie kent een eeuwenoude geschiedenis. Reeds in de 18e eeuw werd hier wijn geproduceerd. De provincie Catalonie kent in totaal 12 verschillende streken die wijn produceren. In deze gebieden bevinden zich ongeveer 600 wijnhuizen, waarvan er ongeveer 300 geopend zijn voor het publiek. In sommige streken kun je zelfs per fiets, te voet of op het paard meerdere wijnhuizen op een dag bekijken. Een aantal reisorganisaties organiseren actieve druivenpluk sessies in de maanden september en oktober.

Klik op plaatje voor grotere versie

Naam:  Enoturisme Penedès © Catalan Tourist Board_Marçal Font Vila.jpg
Bekeken: 11
Grootte:  217,2 KB

Naast de vele gebieden waar de wijnen het goed doen in Catalonie kun je uiteraard ook genieten van cultuur, mooie landschappen, steden en uiteraard het strand en de zee. Ik zou zelf kiezen om bij een bezoek aan Catelonie Barcelona als uitgangsstad te kiezen. Na een bezoek aan een of meerdere wijnhuizen kan ik me dan ook storten in een bruisende wereldstad wat Barcelona is. De uitstekende keuken die Catalonie kent kun je uiteraard ook proeven in en rondom Barcelona. Want zeg nou zelf bij een uitstekende wijn hoort ook een prima maaltijd. De chefs serveren in hun restaurants produkten die vooral seizoensgebonden zijn.

Name:  unnamed (1).jpg
Views: 10
Size:  289,1 KB

Ben je na een daagje wijnproeven of slenteren door een grote stad toe aan een goed bed, dan kun je uiteraard ook terecht in een van de vele charmante hotels of B&B s die de streek rijk zijn. Veel van deze gelegenheden zijn ook gesitueerd op een aantal wijndomeinen in de provincie.

Name:  verema st sadurni.jpg
Views: 10
Size:  73,0 KB

De provincie Catalonie is op verschillende manieren vanuit Nederland te bereiken. Zo zijn er dagelijks vluchten vanuit alle luchthavens in Nederland naar verschillende luchthavens in de streek. Mocht je eigen vervoer prevaleren dan moet je rekenen op een afstand van ongeveer 1500 kilometer vanaf Utrecht.

Voor meer informatie over Catalonie kijk je op www.catalunya.com

cor duran

Ik ben een gepensioneerd medewerker van de politie zuid holland zuid. Ik heb bij dit korps gewerkt vanaf 1969 tot en met 2007 in verschillende gemeenten en op verscheidene funkties. Vanaf begin 2007 geniet ik samen met mijn vrouw Wilna van mijn pensioen. Wij zijn samen fervent bezoekers van zuid oost azie. Ieder jaar in de maanden januari en februari brengen wij een bezoek aan dit schitterende werelddeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google Plus