Skieen doe je ook in Noorwegen

 1. Als liefhebber van de skisport heb ik me vaak op de lange latten begeven in landen zoals Oostenrijk, Frankrijk en Italie. Laatst kreeg ik echter de gelegenheid om kennis te maken met de ski mogelijkheden in Noorwegen. Via een presentatie georganiseerd door Norway Home Of Skiing werd ik op de hoogte gebracht van de vele wintersport mogelijkheden die in Noorwegen aanwezig waren. Ze hebben mij meteen enthousiast gemaakt met beelden van glooiende pistes met fijne poedersneeuw. Je kunt hier de wintersport beleven die men in andere meer bekende wintersportlanden minder heeft.

  Name: GEILO2.jpg
Views: 43
Size: 95,8 KB

  De meest bekende ski en snowboard gebieden in dit prachtige land zijn de skigebieden rondom Geilo en Hemsedal. Hier kun je terecht voor zowel het skien met de hele familie alsmede het beleven van een adrenalineshot voor de ski en snowboard junkies. Deze twee gebieden hebben een sneeuw zekere periode van eind september tot en met eind april. Wat mij in de presentatie opviel was het gegeven dat de liften in alle skigebieden van topkwaliteit zijn. Door de zeer brede pistes hoef je niet bang te zijn dat je in file achter elkaar naar beneden hoeft te skien. Zeker buiten de weekeinden om, wanneer de lokalen komen skien, kan het voorkomen dat je de pistes voor jezelf of je gezin alleen hebt. Schrik er niet van als je dan in de nabijheid komt van wild dat in de gebieden leeft.

  Wist je trouwens dat het woord ski afkomstig is van het woord Skia. Als je het vertaalt in het Nederlands, betekent het” een stuk hout “. De oorsprong van het skien ligt dan ook in dit heerlijke wintersportland. Voorlopers in deze tak van sport zijn o.a. skiraces, langlauf events en het bekende skispringen.

  Name: HEMSEDAL3.jpg
Views: 42
Size: 54,0 KB

  Beide skigebieden kun je eenvoudig bereiken via rechtstreekse vluchten van o.a. KLM vanaf Amsterdam Schiphol naar Oslo en Bergen. Bij aankomst op de luchthaven in Noorwegen huur je een auto en deze brengt je naar je skihotel of appartement. Ga je liever met het openbaar vervoer naar je skigebied, dan bestaat de mogelijkheid om met een trein te reizen die rijdt tussen Oslo en Bergen.

  Ben je uitgekeken op het normale skien of langlaufen, denk dan eens aan een huskysafari door het Nationaal Park aan de rand van Geilo. Op die manier kun je nog meer van de Noorse natuur genieten dan vanaf de ski pistes. Naast deze tochten door het Nationaal Park staat Geilo ook bekend om zijn snowkiten. ( volgens mij voor de echte thrillseekers). Hemsedal staat bekend om zijn uitstekende mogelijkheden om offpiste te skien. Vind je dat te gevaarlijk of juist minder uitdagend, waag dan eens een kans op een van de drie uitgestrekte snow parks in dit gebied. Nog uitdagender zijn de mogelijkheden om een bergbeklimming te maken bij de Via Ferrata en een spannende tocht onder begeleiding te ondernemen in Hemsedal.

  Name: TRYSIL1.jpg
Views: 14
Size: 242,4 KB

  Nog niet genoeg gezien van de Noorse skigebieden, denk dan eens aan Trysil. Dit gebied is bij de Noren bekend als het grootste en meest populaire skigebied in hun land.Dit gebied wordt door veel Noren met gezinnen bezocht. De allerkleinsten maken hier vrijwel zonder uitzondering hun eerste bochten in de sneeuw. De verblijven hier zijn voor het merendeel ingericht om gezinnen te huisvesten. Vanuit je verblijf kun je in de veel gevallen rechtstreeks op de latten om de piste te verkennen.

  Ik denk en hoop dat je na het lezen van bovenstaande erg geinteresseerd bent geraakt. Doet je dat besluiten om de komende winter af te reizen naar Noorwegen om te gaan skien, snowboarden of anders je tijd in de sneeuw door te brengen vraag dan meer informatie op over vluchten bij www.klm.nl. Voor hotels en of appartementen kijk je bijvoorbeeld op www.skistar.com en voor openingstijden en prijzen voor skipassen op www.geiloholiday.no of www.hemsedal.com en www.trysil.no

      

 

cor duran

Ik ben een gepensioneerd medewerker van de politie zuid holland zuid. Ik heb bij dit korps gewerkt vanaf 1969 tot en met 2007 in verschillende gemeenten en op verscheidene funkties. Vanaf begin 2007 geniet ik samen met mijn vrouw Wilna van mijn pensioen. Wij zijn samen fervent bezoekers van zuid oost azie. Ieder jaar in de maanden januari en februari brengen wij een bezoek aan dit schitterende werelddeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google Plus