Beleef een aktieve vakantie in Griekenland

Ik  ontdekte hoe je meer uit je vakantie in Griekenland kan halen tijdens een presentatie van de Greek National Tourism Organisation over Agrotoerisme in Griekenland. Kijk verder dan het strand en beleef de natuur te voet of op de fiets, verblijf bij de wijngaarden of spot vogels vanaf boerderijen en kwekerijen.

Enagron Guesthouse- Rethymnon - Crete

De bijeenkomst kwam mede tot stand in samenwerking met het Guest inn-netwerk van aangesloten accommodaties in heel Griekenland. Het Guest Inn-netwerk, opgericht in 2004 in Griekenland, is het eerste promotienetwerk met het oog op kwalitatieve, traditionele en ecotoeristische hotels, villa’s en appartementen. Het Guest Inn-netwerk is een filosofie met sterke waarden die gebaseerd is op respect voor de natuurlijke en culturele omgeving en de kwaliteit van de accommodaties van zijn leden. Het is gericht op het bevorderen van kleinschalige en hoogwaardige accommodaties op het Griekse landschap die een aantal fundamentele kwaliteitscriteria in huis hebben met het oog op de “onbekende” gebieden van Griekenland, die al te vaak afwezig zijn in het toeristische aanbod. De kwaliteitscriteria zijn gebaseerd op vier belangrijke kenmerken: receptie-gastvrijheid, comfort, lokale architectuur en milieu. De hostels bieden een vriendelijk onthaal, warme sfeer, comfortabele accommodatie en een ontspannen authentieke omgeving.

Papaevangelou Guesthouse- Megalo Papigo

Beleef onvergetelijke momenten op het Griekse platteland in combinatie met eindeloze thema-activiteiten die door de guesthouses in heel Griekenland worden georganiseerd of aangeraden. Het Guest Inn-netwerk is lid van de Europese Federatie van het plattelandstoerisme Eurogites en werkt samen met Griekse organisaties zoals: Greek Breakfast, de Green Key en Paths of Greece en maakt gebruik van een internetplatform met het meest geavanceerde online reserveringssysteem: het web Hotelier.

Het biedt ook de mogelijkheid voor de reiziger om direct en snel met behulp van de interactieve kaart te zoeken en te kiezen op basis van een aantal criteria. Bijvoorbeeld een thematisch verblijf bij wijngaarden, boerderijen en kwekerijen of activiteiten zoals fietsen, wandelen, vogels kijken, sporten en andere landelijke activiteiten.

GuestInn_SifnaikaKonakia

Tijdens de presentatie hebben een aantal eigenaren van hostels van het Griekse Guest Inn-netwerk hun locaties op bijzondere inspirerende wijze naar voren gebracht. Door deze manier van presenteren beleefden wij alvast een stukje Griekenland. Na afloop van de boeiende presentaties werden de aanwezigen door de Griekse hoteliers getrakteerd op gerechten die specifiek behoorden bij de streken waar zij vandaan kwamen. Zoals de raki van Kreta, de amandelkoekjes van Sifnos, de olijvenpasta van Pelion, de uitstekende honing van Olympus en uiteraard heerlijke wijnen uit Milos en de Peloponnesos.

Thalori Cottages - Heraklion - Crete (2)

Je zult begrijpen dat ik iedere bezoeker aan Griekenland aan kan raden om een keer niet naar op strand te gaan luieren maar een doe-vakantie te gaan beleven bij een van de hostels aangesloten bij het Guest Inn-netwerk.

 

 

 

cor duran

Ik ben een gepensioneerd medewerker van de politie zuid holland zuid. Ik heb bij dit korps gewerkt vanaf 1969 tot en met 2007 in verschillende gemeenten en op verscheidene funkties. Vanaf begin 2007 geniet ik samen met mijn vrouw Wilna van mijn pensioen. Wij zijn samen fervent bezoekers van zuid oost azie. Ieder jaar in de maanden januari en februari brengen wij een bezoek aan dit schitterende werelddeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>