Restaurant SamSam in Meerssen is vermeld in de Michelin gids 2016

Tijdens de donkere dagen voor kerstmis 2015 waren mijn vrouw en ik in het lieflijke dorpje Meerssen in Zuid Limburg. In het oude stadscentrum troffen wij een uitgebreid winkelcentrum aan. Naast dit winkelcentrum kun je in de omgeving ook nog genieten van een stevige wandeling en een fietstocht door de landerijen rondom Meerssen. Deze veelzijdigheid maakt Meerssen een zeer uniek en bezienswaardig vakantiegebied.

Ben je na al het moois van het dorp en de omgeving toe aan een goed glas, een lunch of een uitstekend diner, breng dan een bezoek aan B en B en  restaurant SamSam in de dorpskern van Meerssen. Wij werden bij onze komst in het restaurant hartelijk welkom geheten door de eigenaren Gert en Debra. Dit echtpaar vertelde ons dat zij ongeveer 10 jaar geleden eigenaren waren geworden van het restaurant SamSam. De naam heeft betrekking op het feit dat zij in het restaurant alles samen doen. Wel dient te worden opgemerkt dat Gert het meeste doet in de keuken , terwijl Debra als gastvrouw in het restaurant gedeelte haar uiterste best doet om het de klanten naar de zin te maken.

IMG_20151211_180611

Gert vertelde dat in het restaurant uitsluitend wordt gewerkt met verse produkten, die veelal uit de regio afkomstig zijn. Zo heeft hij kontakt met een plaatselijke jager die hem voorziet van wild wat door de jager is geschoten. Ben je een vegetarier, dan ben je ook bij SamSam aan het juiste adres. Alle gerechten zijn niet standaard, maar worden door Gert op een voortreffelijke wijze bereid.

IMG_20151211_182800

In het restaurant kun je op verschillende manieren je menu kiezen. Je kunt een blik werpen op de menukaart die je wordt getoond, maar leuker vonden wij het feit dat Gert met een beschreven krijtbord bij ons kwam staan. Op het bord werden een aantal gerechten weergegeven waaruit gekozen kon worden. Uiteraard werd door Gert verteld wat je kon verwachten als je voor een bepaald menu zou kiezen. Omdat deze manier van presentatie op een unieke manier werd gebracht konden wij niet anders doen dan besluiten uit de gerechten van het krijtbord een keuze te maken.

Naast de gerechten op het krijtbord kon ook gekozen worden uit een drie-gangen, vier-gangen en vijf-gangen menu. Omdat wij een vleesgerecht hadden gekozen, hebben wij ook gekozen voor uitstekende rode wijn die wij ons goed lieten smaken.

IMG_0020

Debra vertelde ons dat zij ook regelmatig thema  avonden en middagen organiseert, waarbij het accent ligt op gerechten die je niet dagelijks tegen komt. Zij gaf ook aan dat de mogelijkheid bestaat om in het restaurant een receptie, een walking diner, bruiloft of verjaardag te vieren.

IMG_6265

Besluit je om ook te blijven logeren in SamSam dan kun je kiezen uit een van de zes kamers die ter beschikking staan van de gasten. Een unieke situatie om te eten , drinken en slapen bij SamSam.

Bij het schrijven  van dit blog kregen wij van Debra te horen dat Michelin Nederland heeft besloten om het restaurant SamSam Meerssen op te nemen in hun gids van het jaar 2016.

Wij hebben genoten van de sfeer en de ambiance in het restaurant van Gert en Debra. Het eten was van een uitzonderlijke kwaliteit. Wij vinden het dan ook niet meer dan billijk dat Michelin heeft besloten om dit restaurant aan te bevelen als een lokatie waar je uitstekend kunt dineren.

Voor reserveren van een kamer, lunch of diner kun je bellen met 043 364 2080 of  reserveren via de site http://www.samsam-meerssen.nl

 

 

 

 

 

 

cor duran

Ik ben een gepensioneerd medewerker van de politie zuid holland zuid. Ik heb bij dit korps gewerkt vanaf 1969 tot en met 2007 in verschillende gemeenten en op verscheidene funkties. Vanaf begin 2007 geniet ik samen met mijn vrouw Wilna van mijn pensioen. Wij zijn samen fervent bezoekers van zuid oost azie. Ieder jaar in de maanden januari en februari brengen wij een bezoek aan dit schitterende werelddeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>