Riad Salama een romantisch verblijf in Fes Marokko

Ben je in de stad Fes in Marokko breng dan een bezoek aan het Riad Salama. Dit Riad, eigendom van  Michel is gelegen in de Medina van deze oude Koningsstad. Michel, de eigenaar van dit Riad heeft tot het jaar 2000 gewerkt in verschillende grote hotels in Het Midden Oosten, de Verenigde Staten van Amerika, Zuid Afrika en Europa. In het jaar 2000 kocht hij het Riad Salama. Hij heeft vervolgens vijf jaar  gewerkt aan de vervolmaking van dit prachtige hotel.

DSC_4193

Zwembad

Het Riad is gevestigd in het in de vorige eeuw gebouwde pand, ontworpen door Mohammed Chergui, een aristocraat uit die periode en bekend in Marokko. Vanuit iedere kamer in het Riad heb je uitzicht op de prachtige binnentuin. Door de ligging van het Riad is het mogelijk om met de auto ter plaatse te komen. Eenmaal binnen de muren van het gebouw bevind je je in een oase van rust.

DSC_4200 Een van de kamers

Tijdens de verbouwing zijn de kamers uitgerust met traditionele materialen zoals houtsnijwerk en marmer. Ieder detail komt goed tot zijn recht. De kamers en de suite  zijn ook uitgerust met Frans antiek. Het geheel straalt , mede door de gebruikte kleuren, een warmte uit die je kunt verwachten van een professional als Michel.

DSC_4208

 Tajine

Alle zes kamers en de suite zijn uitgerust met een volledige badkamer met een badkuip of een douche, individuele toiletten, een air conditioning, LCD TV met satelliet ontvangst. Iedere kamer heeft een eigen kluisje om waardevolle goederen in te bewaren. Uiteraard is in het hele pand gratis Wifi ontvangst aanwezig. Op de kamers bestaat de mogelijkheid om een derde bed te plaatsen. Om ook ecologisch verantwoord te zijn gebruikt het Riad zonnepanelen voor het opwekken van electriciteit en led verlichting. In de prachtige binnentuin is een zwembad aanwezig voorde gasten .

DSC_4211

 Dessert

Het ontbijt en diner worden geserveerd in het restaurant. Als het weer het toelaat kan er ook gegeten worden in de binnentuin naast het zwembad.
Er is een uitgebreide menukaart. Specialiteiten zijn uiteraard verschillende soorten tajines en zalm of filets Saint Pierre. Deze twee visgerechten worden voorzien van de beste Marokkaanse kruiden. Bij de gerechten wordt gratis mineraal water geschonken. Voor de liefhebbers kan ook voor een glas of fles wijn worden gezorgd.

In het Riad bestaat de mogelijkheid om na een drukke wandeling door de Medina of een tocht in de omgeving van Fes gebruik te maken van de Hammam. Er zijn twee behandelingen mogelijk, te weten een body scrup met traditionele zwarte zeep of een massage met olie.

DSC_4210

Impressie van het restaurant

Verdere informatie over het boeken van een overnachting of bespreken van een diner in het Riad kan via de website  http://www.ryadsalama.com

 

 

cor duran

Ik ben een gepensioneerd medewerker van de politie zuid holland zuid. Ik heb bij dit korps gewerkt vanaf 1969 tot en met 2007 in verschillende gemeenten en op verscheidene funkties. Vanaf begin 2007 geniet ik samen met mijn vrouw Wilna van mijn pensioen. Wij zijn samen fervent bezoekers van zuid oost azie. Ieder jaar in de maanden januari en februari brengen wij een bezoek aan dit schitterende werelddeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>