Ben je in Fes, Marokko, ga dan naar Riad Letchina

Tijdens ons bezoek aan de koningsstad Fes in Marokko kregen wij de gelegenheid om te dineren in het Riad Letchina. Dit Riad is gelegen in de medina van de bekende stad Fes. Riad Letchina is in de buurt van een van de vele poorten die toegang geven tot de oude binnenstad ook wel Medina genoemd. Letchina ligt vlakbij de poort genaamd Ziat.

DSC_4079

Als je met de auto naar Fes komt kun je deze parkeren buiten de poort vlakbij het Riad of gebruik maken van de eigen parkeergarage die bij het hotel hoort. Het Riad is in de nabijheid van het district met de bekende grote paleizen in Fes gelegen. Deze paleizen zijn vanuit het Riad te voet te bereiken. Naast de mooie paleizen is het ook aantrekkelijk om andere bezienswaardigheden in de stad te gaan bekijken.

DSC_4094

 

Het Riad Letchina heeft een zestal kamers, die allen zijn voorzien van air conditioning en verwarming. In het gehele gebouw is gratis wifi aanwezig. De kamers zijn allen rookvrij en hebben een zitje. Er is een zonneterras aanwezig. De afgelopen tijd zijn de kamers gerenoveerd, zodat ze van alle gemakken zijn voorzien. De eigenaar zorgt voor een haal- en brengservice van en naar de luchthaven van Fes. Ook een excursiebalie zorgt ervoor dat eventuele uitstapjes in de omgeving kunnen worden geboekt.

DSC_4098

Wij genoten van een drie gangen menu samengesteld uit Marokkaanse specialiteiten, met uiteraard een tagine van kip. Ben je een liefhebber  van couscous dan ben je uiteraard ook hier op het juiste adres. Een minder bekend gerecht is de R’Fissa, een feestelijke Marokkaanse schotel. De maaltijden kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften zoals b.v. een vegetarisch dieet. Bij het diner wordt uiteraard een heerlijke Marokkaanse wijn geschonken.

DSC_4103

Ik kan iedereen aanbevelen om te overnachten en te lunchen of dineren in het Riad Letchina. Voor meer informatie over prijzen en locatie van het Riad kijk je op http://www.riad-letchina.com/

 

 


 

cor duran

Ik ben een gepensioneerd medewerker van de politie zuid holland zuid. Ik heb bij dit korps gewerkt vanaf 1969 tot en met 2007 in verschillende gemeenten en op verscheidene funkties. Vanaf begin 2007 geniet ik samen met mijn vrouw Wilna van mijn pensioen. Wij zijn samen fervent bezoekers van zuid oost azie. Ieder jaar in de maanden januari en februari brengen wij een bezoek aan dit schitterende werelddeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>