Paleizen en Monumenten tour Marrakech

De meeste bezoekers die in Marrakech komen,gaan naar de meest bekende attracties, zoals het Djamaa El Fna Plein en de nauwe straatjes waar je allerlei goederen kunt kopen, de souks. Nadat wij deze hadden bekeken leek het ons ook interessant om een culturele tocht te maken.

Onder leiding van een perfecte gids hebben wij dan ook op een ochtend de Paleizen en Monumenten Tour door de stad gemaakt. Wij werden in ons Riad opgehaald met een minibusje. Als eerste stopten wij bij de Saadian graven. Dit perfecte staaltje van architectuur werd gebouwd aan het eind van de 15e eeuw. In dit complex liggen velen begraven, waaronder Sultan Ahmed el Mansour. De graven zijn verloren gegaan maar zijn herontdekt in 1917. Men heeft toen het gehele terrein hersteld. Na de opknapbeurt, waarbij veel italiaans marmer is gebruikt, is deze plaats een grote attractie geworden voor bezoekers aan Marrakech. Het gehele complex bestaat uit drie kamers. Er is een hal voor gebed alsmede aan hal met 12 zuilen. In totaal liggen hier meer dan 4000 leden van 60 generaties van de Saadi familie begraven.

Name:  DSC_3256.jpg
Views: 65
Size:  112,4 KB

.
De volgende stop was bij het El Bahia paleis. Dit paleis is gebouwd in de late 19 e eeuw in een tuin met een oppervlakte van twee hectare.Alle toenmalige luxe appartementen komen uit op een grote binnentuin. Het paleis kende een bouwtijd van meer dan 7 jaar. Gedurende die tijd werkten er dagelijks ongeveer 1000 arbeiders aan het bouwwerk. Het paleis in zijn geheel is niet voor het publiek toegankelijk. Wat er echter overblijft om te bekijken is absoluut de moeite waard. Wat te denken van de appartementen waar de sultan verbleef, de raadzaal met zijn prachtig betegelde wanden en de centrale binnenplaats. De binnenplaats wordt bij tijd en wijle gebruikt voor openlucht voorstellingen. Op een van de gedeelten
van de muur die rondom het paleis is gebouwd bestaat de gelegenheid om een prachtig uitzicht te hebben over de Medina.

Name:  DSC_3271.jpg
Views: 64
Size:  82,7 KB


Name:  DSC_3293.jpg
Views: 64
Size:  92,6 KB


Nadat wij dit indrukwekkende paleis hadden bezocht werden wij gereden naar de grootste moskee van Marrakech. Dit indrukwekkende gebouw heet de Koutoubia Moskee. Deze moskee is gebouwd rond 1550. Het verhaal gaat dat de oorspronkelijke moskee toen hij klaar was afgebroken moest worden en herbouwd is. De reden hiervan is dat de moskee niet op de juiste manier richting Mekka was gericht. De minaret behorende bij deze moskee is later gebouwd. De minaret kent veel overeenkomsten met die van de Giralda moskee in Sevilla. Rondom de moskee is een indrukwekkende tuin aangelegd. Vele inwoners en toeristen brengen hier een deel van de dag door.

Name:  DSC_3305.jpg
Views: 62
Size:  63,6 KB


De stadstour Paleizen en Monumenten in Marrakech werd op uitstekende wijze verzorgd door de touroperator die te bereiken is via www.easytransfers.ma. Naast deze excursie verzorgen zij nog verschillende andere eendaagse en meerdaagse excursies en tours. Ik kan het bedrijf bij een ieder zeer aanraden.

cor duran

Ik ben een gepensioneerd medewerker van de politie zuid holland zuid. Ik heb bij dit korps gewerkt vanaf 1969 tot en met 2007 in verschillende gemeenten en op verscheidene funkties. Vanaf begin 2007 geniet ik samen met mijn vrouw Wilna van mijn pensioen. Wij zijn samen fervent bezoekers van zuid oost azie. Ieder jaar in de maanden januari en februari brengen wij een bezoek aan dit schitterende werelddeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google Plus