Interview met Ranomi Komowidjojo over haar vakantie belevenissen

Tijdens een trainingsstage van de zwemmers van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond, kreeg ik de gelegenheid om een interview te hebben met RANOMI KROMOWIDJOJO, meervoudig, Nederlands, Europees, Wereld en Olympisch kampioen zwemmen. Ik heb haar gevraagd hoe zij haar vakanties doorbracht.

Toen zij nog bij haar ouders thuis woonde werd de zomervakantie steevast ingevuld met een bezoek aan de Costa Brava in Spanje. Zij ging met haar ouders, broer en een oma met de caravan naar de mooie stranden aan de Spaanse kust. Zij heeft deze vakanties gevierd tot zij op haar 17e jaar topzwemster werd. Zij heeft vanaf dat moment in overleg met haar ouders besloten om niet meer mee te gaan naar Spanje, maar zich volledig te richten op de zwemsport. Op dat moment hoopten haar ouders dat zij in 2008 mee zou kunnen doen op de Olympische Spelen in Beijing. Een wens die inderdaad uitgekomen is.

Name:  Ranomi Spanje 1.jpeg
Views: 50
Size:  68,8 KB
Name:  Ranomi Spanje 2.jpeg
Views: 52
Size:  82,9 KB

Ranomi was als jong meisje altijd al bij het water aanwezig

Vanaf het moment dat zij Topsport zwemster was geworden werd haar kalender uiteraard beheerst door trainingen en wedstrijden. Zij had gedurende het jaar twee periodes waarin wat gas werd teruggenomen, te weten rondom de feestdagen kerstmis en oud en nieuw, alsmede een periode van vier weken in de zomer. Gevraagd naar haar interesses om haar zomervakantie door te brengen kwam er spontaan uit dat zij dan vooral naar gebieden gaat warm het lekker warm is en waar de zon uitbundig schijnt.
Ranomi is niet iemand die naar een reisbureau stapt en zegt doe mij maar een reis naar b.v. de Maladiven. Nee zij zit al geruime tijd voordat de vakantie begint op internet te zoeken wat voor haar een fijne en aantrekkelijke bestemming kan zijn. Ook deze voorbereiding is voor haar al een plezier. Zo kan het voorkomen dat zij de ene dag zit te zoeken naar een bepaalde locatie, terwijl zij een paar dagen later alweer zit te bekijken hoe het zou kunnen zijn om naar de andere kant van de wereld af te reizen. Op haar zomervakanties wordt zij altijd vergezeld van vrienden of familie. Het is nog niet voorgekomen dat zij alleen op zomervakantie is gegaan.

Gevraagd naar een favoriete vakantie die zij in de afgelopen jaren heeft gehad kwam spontaan Hawaii naar voren. Zij is twee maal in Hawaii geweest, weliswaar op twee verschillende eilanden. De eerste maal dat zij in Hawaii was , was in het jaar 2009. Zij gaf ruiterlijk toe dat op dat moment het vliegen en het verblijf naar dat eiland goed betaalbaar was. Hawaii heeft volgens Ranomi wel twee gezichten. Aan de ene kant een heel druk gebied met alleen maar torenhoge flats en appartementen met drukke brede wegen waarin veel verkeer is en aan de andere kant idyllische bijna verlaten stranden met palmbomen waar je je in het paradijs waant.

Vanwege haar inspanningen op zwemgebied heeft zij in de vakantie ook behoefte aan lekker luieren op zijn tijd. Het is echter niet zo dat zij dat de hele vakantie doet. Zij is ook geinteresseerd in de lokale bevolking en wat er te zien is in haar vakantiebestemmingen. Wat haar op Hawaii het meest is bijgebleven zijn de grote velden waar nog lava ligt.

Name:  FB_IMG_1444242985303.jpeg
Views: 49
Size:  56,1 KB

Ranomi voor de lava velden op Hawaii

Ranomi leeft zich graag in in de lokale bevolking en trekt er ter plaatse dan ook op uit om te proberen met hen in kontakt te komen. Zij eet ook het liefst in restaurants waar niet alle amerikanen eten. Het lokale voedsel vindt zij heerlijk. Aan haar gevraagd of zij nog een keer terug wil naar Hawaii antwoordde zij met een volmondig ja. Er zijn echter nog andere plaatsen in de wereld waar zij heen wil gaan. Zij blijft zodoende zoeken naar oorden waar zij nog niet is geweest maar toch wel een vakantie door wil brengen.

Name:  FB_IMG_1444242945417.jpeg
Views: 51
Size:  69,1 KB

Samen met een vriendin ready for take off

Een leuke opmerking van haar was, dat zij tijdens haar jeugd altijd met haar ouders op vakantie is gegaan. Tegenwoordig is dat omgekeerd. Ieder jaar dat Ranomi meedoet aan een internationaal toernooi in de hele wereld gaan haar ouders mee en vieren dan ter plaatse vakantie. Zo zijn zij bijvoorbeeld in 2008 meegegaan naar de Olympische Spelen in Beijing en in 2009 aanwezig geweest bij de Europese kampioenschappen in Rome. Haar ouders zijn dan ook o.a. in Londen geweest bij de Olympische Spelen en in Barcelona en Sjanghai bij de Wereldkampioenschappen.

cor duran

Ik ben een gepensioneerd medewerker van de politie zuid holland zuid. Ik heb bij dit korps gewerkt vanaf 1969 tot en met 2007 in verschillende gemeenten en op verscheidene funkties. Vanaf begin 2007 geniet ik samen met mijn vrouw Wilna van mijn pensioen. Wij zijn samen fervent bezoekers van zuid oost azie. Ieder jaar in de maanden januari en februari brengen wij een bezoek aan dit schitterende werelddeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google Plus