Ga met je gezin op reis met het MS Rotterdam

Tijdens een rondleiding op het MS Rotterdam, op uitnodiging van de directie van Holland America Line, in samenwerking met Aviareps kwam ik tot de conclusie dat het maken van een cruise per luxe boot van de Holland America Line niet alleen geschikt is voor de oudere reiziger, maar ook eenvoudig te doen is voor een gezin met kinderen. Op het schip was een speciale rumte ingericht voor kinderen van ongeveer 3 tot 16 jaar. Animatiepersoneel is op het schip aanwezig om de kinderen bezig te houden terwijl de ouders zich elders vermaken, b.v. in de luxueuze sauna, het zwembad of de bioscoop.

Het MS Rotterdam in zijn thuishaven.

 

 

 

 

Rotterdam Holland America Line breidt het ‘Taste of De Librije’ menu, dat eerder werd gelanceerd op het ms Rotterdam, uit naar het tweede Holland America Line schip; het ms Eurodam. Dit vijfgangenmenu brengt hulde aan Jonnie Boer, driesterrenchef van De Librije in Zwolle en lid van Holland America Line’s Culinary Council.

“Vanwege het grote succes van de “Smaak van de Librije” aan boord van het ms Rotterdam, heeft Holland America Line besloten het concept uit te breiden naar een tweede schip. Niet alleen de Nederlandse gasten aan boord zijn bekend met het werk van de Michelin chef maar ook andere gasten kennen de bijzondere kookkunsten van Jonnie Boer.

Het menu aan boord is gebaseerd op het menu van het restaurant De Librije te Zwolle. Dit menu wordt één avond per cruise aangeboden in de Pinnacle Grill. Het specialiteitenrestaurant van Holland America Line krijgt bij die gelegenheid accenten van De Librije. De kleding van het personeel, de tafelschikking en de wijnkaart verwijzen naar het driesterrenrestaurant in Zwolle. Het diner inclusief wijn kost 69 dollar, ongeveer 50 euro. Het diner bestaat uit een vijfgangen menu, waarbij de gasten kunnen kiezen uit drie voorgerechten, twee soepen, vier hoofd-gerechten en drie nagerechten. De gerechten bestaan uit verschillende combinaties van vlees en vis afgewisseld met een soepje en een nagerecht toe. Na afloop van het diner worden de gasten verrast met een kleine attentie van Jonnie Boer.

 

 

 

 

Signature suite op het MS Amsterdam

 

 

 

 

Holland America Line brengt lokale cultuur en keuken aan boord van haar schepen met de introductie van het nieuwe activiteitenprogramma ‘On Location’. Het vaargebied vormt daarbij de leidraad voor een reeks culturele en verrijkende activiteiten.

Gasten worden aan boord begroet met een bonjour, hola, ciao of konnichiwa. Tijdens elke cruise brengt een team uit de regio waar het schip aanmeert, een bezoek aan het schip en deelt unieke en persoonlijke inzichten door middel van lezingen, demonstraties en optredens. Het lokale team voorziet de gasten van (achtergrond) informatie over lokale gebruiken, onbekende bezienswaardigheden en geheimen die alleen de lokale bevolking kent.

Elke regio zorgt voor eigen specialisten en belevenissen. Van steel drumlessen in de Caraïben tot de Tango leren van een professional uit Argentinië. Op cruises door de Stille Oceaan samen met een astronoom de sterrenhemel ontdekken. Wie in Hawaï vaart, leert hula dansen en na een cruise in Australië kent de Didgeridoo, het traditionele blaasinstrument van de Aboriginals, geen geheimen meer.

Culinair genieten
Naast lokale activiteiten staat ook gastronomie hoog in het vaandal bij Holland America Line. Gasten maken kennis met de regionale keuken nog voordat ze van boord gaan. Elke dag creëren de chefs van de Holland America Line lokale gerechten met regionale ingrediënten. Ze kunnen genieten van een schaal vers gestoomde mosselen na een koele herfstdag in Canada of avontuurlijk genieten van Haggis uit Schotland.

Daarnaast kunnen gasten ook zelf aan de slag in de keuken. Chef-koks uit de regio geven kookdemonstraties en lessen. Gasten leren hoe een perfecte zalm te bereiden in Alaska, op de juiste manier sushi te maken in Azië of eigen gerechten verbeteren met kruiden uit het Caribische gebied. Ook kunnen gasten kennis maken met beroemde lokale drankjes zoals Caipirinha uit Brazilië, Limoncello uit Italië, Ouzo uit Griekenland of Sake uit Japan.

Van april tot en met september 2015 biedt Holland America Line diverse cruise rondreizen aan vanuit Rotterdam. De cruises worden uitgevoerd met het ms Rotterdam en volgen op de 90-nachten ‘Naar het Verre Oosten’ cruise, die 7 januari 2015 vertrekt vanuit Rotterdam en hier na 90 dagen ook weer terugkeert.

 

 

 

 

Pinnacle bar in een van de luxe cruise – schepen.

 

 

 

 

Met 140 jaar ervaring staat Holland America Line wereldwijd bekend als leider in het topsegment van de cruise-industrie. De vloot van Holland America Line, bestaande uit 15 schepen, biedt meer dan 500 cruises naar 320 aanleghavens in 100 landen in alle zeven contineten aan. Het aanbod varieert van tweedaagse minivakanties tot once-in-a-lifetime Grand World Voyages van meer dan 100 dagen. Gedurende de lange geschiedenis heeft Holland America Line meer dan 10 miljoen gasten aan boord van haar schepen verwelkomd.

Voor een volledig overzicht van alle cruises met schepen van de Holland America Line kijkt U op

http:// www.nl.hollandamerica.com

 

cor duran

Ik ben een gepensioneerd medewerker van de politie zuid holland zuid. Ik heb bij dit korps gewerkt vanaf 1969 tot en met 2007 in verschillende gemeenten en op verscheidene funkties. Vanaf begin 2007 geniet ik samen met mijn vrouw Wilna van mijn pensioen. Wij zijn samen fervent bezoekers van zuid oost azie. Ieder jaar in de maanden januari en februari brengen wij een bezoek aan dit schitterende werelddeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>