25 jaar Belgisch stripmuseum

Op 4 oktober 2014 was het exact 25 jaar geleden dat het Belgisch Stripmuseum (BSC) in Brussel door de toenmalige Koning van België werd geopend.De feestelijke viering van dit jubileum werd in de ochtend luister bijgezet door een druk bezochte persbijeenkomst, waar journalisten uit heel Europa aanwezig waren. In de vooravond werd in het gebouw een receptie belegd die door veel striptekenaars en nabestaanden van striptekenaars werd bezocht.De journalisten werden na de persbijeenkomst door het museum begeleid, waarbij een gids vertelde over de verschillende tentoonstellingen die werden gepresenteerd.

Ter gelegenheid van haar 25e verjaardag is in het Belgisch Stripcentrum een bijzonder ludieke nieuwe Permanente Ruimte ingericht die gewijd is aan Peyo, de geestelijke vader van de Smurfen, en aan zijn werk. De nieuwe ruimte werd ontworpen en gebouwd in samenwerking met Grote Smurf en zijn vertegenwoordigers in mensenland en ze zal vast bij iedereen, van piepjong tot stokoud, in de smaak vallen. Op een andere plek, het auditorium dat naar Pieter De Poortere genoemd werd, kunnen de bezoekers kennismaken met een nieuwe dimensie van het werk van de bedenker van Boerke (Glénat), met onder meer opmerkelijke 3D-effecten.

Het Belgisch Stripcentrum is alle dagen geopend van 10 tot 18u (behalve op maandag), zowel voor individuele bezoekers als voor zeer grote groepen.

 

 

Huidige tijdelijke tentoonstellingen
Tot en met 1 maart 2015 (tussenverdieping voorzijde)
Beeldig Brussel – 25 jaar beelden in stripboeken / Curatoren: Jean Auquier – JC De La Royère

Gevolgd door: De werelden van Thorgal (17/3 tot 6/9/2015) / Curator: Thierry Bellefroid
Tot en met 16 november 2014 (tussenverdieping zijkant)

100 jaar strips in de Balkan – Het stripverhaal in het verzet / Curator:

Gevolgd door: Rosinski van Polen (02/12/2014 tot 31/05/2015) / Curator: Patrick Gaumer
Gallery – tot en met 19/10/2014
Mevrouw Livingstone (Barly Baruti en Christophe Cassiau-Haurie – Glénat)

Gevolgd door: Brussels in Shorts 2 (Oogachtend, met Passa Porta) (21/10 tot 07/12/20

 

 

Gesproken talen, geschreven talen
Elk stukje informatie in het Belgisch Stripcentrum is beschikbaar in drie talen. Bij de receptie worden begeleidende boekjes in het Duits, Spaans, Italiaans, Portugees en Chinees gratis ter beschikking gesteld voor de bezoekers die dit wensen. Deze informatie kan je downloaden (PDF) via de website van het BSC. Geleide bezoeken zijn mogelijk in 8 talen.

Sinds enige tijd is het museum tevens te bekijken op Google Streetview. Je krijgt dan een overzicht van de tentoonstellingen binnen in het museum

Gratis wifi
Het BSC hecht veel belang aan het comfort van de bezoeker en biedt daarom sinds 6 jaar gratis wifi-verbinding aan in alle ruimtes.

Het BSC is met zijn tentoonstellingen niet alleen een must voor kinderen die van strips houden. Ook de ouders kunnen hun hart ophalen bij het zien van strips en stripfiguren die zij nog uit hun jeugd kennen.

cor duran

Ik ben een gepensioneerd medewerker van de politie zuid holland zuid. Ik heb bij dit korps gewerkt vanaf 1969 tot en met 2007 in verschillende gemeenten en op verscheidene funkties. Vanaf begin 2007 geniet ik samen met mijn vrouw Wilna van mijn pensioen. Wij zijn samen fervent bezoekers van zuid oost azie. Ieder jaar in de maanden januari en februari brengen wij een bezoek aan dit schitterende werelddeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>